UPTIMEROBOT

Peuterbed

Hoe vaak heb je inmiddels gehoord ‘ze worden zo snel groot, geniet er maar van nu het nog kan? Lees verder >

Rockwood® peuterbedden - Eigentijds, duurzaam en stijlvol

Zo heb je je pasgeboren kindje in je handen, een keer knipperen met de ogen, en daar staat je peuter te stampvoeten, omdat hij die naaktslak in de tuin niet mag proeven. Hoe dan ook, juist doordat kinderen zo snel groeien, zijn ze ook snel aan nieuwe spullen toe. Denk hierbij niet alleen aan kleding, maar ook aan andere praktische zaken zoals het ledikant. Een ledikant is natuurlijk perfect om direct na de geboorte te gebruiken of als opvolging van de wieg, maar je kind zal hier snel te groot voor worden.

 

En dan is het tijd om na te denken over een groter bed. Welke keuzes heb je en wat is voor jullie de beste keuze? Kies je meteen voor een groot kinderbed, of vind je een peuterbed als tussenstap een betere keuze? En wanneer is een peuterbedje geschikt? Het zijn allemaal vragen waarop het antwoord voortvloeit uit persoonlijke overwegingen. Niets is fout en alles kan. Wat wel de prioriteit van iedere verantwoordelijke ouder zou moeten zijn, is het kopen van een veilig bed, een bed wat tegen een stootje kan, ook als je kind er dagelijks een trampoline van maakt. Bij Rockwood® Kinderbedden vind je peuter- en kinderbedden van de beste kwaliteit hout. En omdat een kinderkamer rust, veiligheid en comfort moet bieden, vind je bij ons kinder- en peuterbedden van de meest uiteenlopende stijlen. Een goede nachtrust ligt binnen handbereik! En iedere jonge ouder ontdekt al snel dat een uitgeruste peuter minder snel om het proeven van een naaktslak zal gaan stampvoeten.


Van een ledikant naar een peuterbedje of een kinderbed?

Een ledikantje is doorgaans 120 cm lang. Je zal begrijpen dat je kindje dit vrij snel ontgroeid is. Natuurlijk is dit, naast een wieg, wel de beste keuze om je baby in te laten slapen. Het biedt veiligheid en geborgenheid. Maar wanneer je kindje de leeftijd van ongeveer 18 maanden heeft bereikt, is het tijd om na te denken over een vervolgstap. Die keuze is voor sommige ouders moeilijker dan je zou denken. Je kunt kiezen uit de overstap naar een peuterbed, of naar een gewoon kinderbed. Een peuterbed is 70x150 cm en een kinderbed, ofwel een 1-persoonsbed, is 90x200 cm. Er zijn een aantal overwegingen die je mee moet nemen wanneer je kiest voor een groter bed voor je kleine (b)engel. Aan de keuze bij Rockwood® Kinderbedden zal het in ieder geval niet liggen! Een ruim assortiment van bedden voor peuters, grotere kinderen en tieners. En uiteraard stuk voor stuk van de beste kwaliteit, omdat alleen het allerbeste goed genoeg is voor jouw kind.Een peuterbed voor meer geborgenheid

De stap van een ledikant naar een groot bed, is niet alleen voor ouders soms te veel van het goede. Ook je kleintje kan zich ineens verloren voelen. De wereld is al zo enorm groot als je zelf slechts drie turven hoog bent. Daarnaast krijgt een kind enorm veel indrukken binnen op een dag. En al die indrukken en prikkels worden tijdens de slaap verwerkt. Het is voor veel peuters fijn wanneer ze geborgenheid vinden als ze gaan slapen en dat is waar een peuterbed zo prettig voor is. Een peuterbed is 30 centimeter langer dan een ledikantje en aangezien een peuter gemiddeld 5 tot 8 centimeter per jaar groeit, kan een peuterbed zeker nog wel 3 tot 4 jaar mee.Een ideale tussenoplossing voor de kleine kamer

Ligt je kleintje momenteel op een kleine slaapkamer en past alles er maar precies zo in? Dan is een peuterbedje precies wat je zoekt. Door de tussenmaat is het niet alleen een slaapplek die je kindje geborgenheid biedt, het neemt ook minder ruimte in dan een groot bed. Wellicht biedt het je zo genoeg tijd om een andere oplossing voor het gebrek aan ruimte te bedenken.Veilig groot worden

Het peuterbed is een mooie manier om je kind steeds zelfstandiger te laten worden. Doordat het bedje wat lager en kleiner is dan een groot bed, is in- en uitstappen een stuk makkelijker. Is je kind een onrustige slaper en ben je bang dat het uit bed valt? Maak je geen zorgen, de meeste peuterbedden zijn voorzien van een veiligheidshekje. En weet je wat nog mooier is van een peuterbed met hekje? Dat je het hekje er ook vanaf kunt halen als je het niet meer nodig vindt.Wanneer voor een peuterbedje kiezen?

Een van de redenen om het ledikantje de deur uit te doen, is wanneer je kindje praktisch klem ligt in zijn bedje - waarschijnlijk was het beter geweest om daar al enkele maanden eerder voor te kiezen. Is ‘klein, maar fijn’ waar het bij je kindje om draait, dan kun je misschien wel wachten tot je een ons weegt voordat hij of zij zo groot is dat het niet meer in een ledikant past. Het is dan beter om de ontwikkeling van je kind in de gaten te houden. Wanneer die kleine boef soepel zijn of haar benen over de rand van het ledikant slingert, ben je al te laat. Zodra je kind anderhalf à twee jaar is, wordt de tijd rijp om aan een overstap naar een peuterbedje te denken.Komt mijn kind nu niet steeds uit bed?

Door die plotselinge vrijheid waarmee je kind te maken krijgt - het kan immers zelf uit bed komen - sta je mogelijk voor nieuwe uitdagingen. Midden in de nacht word je wakker en denk je even in een horrorfilm beland te zijn wanneer je kind daar bewegingsloos aan de rand van jouw bed staat te wachten. Of je schrikt plots wakker van een kind wat op je bed staat te springen, klaar om de dag te beginnen... om drie uur ‘s nachts. Je hebt spijt als haren op je hoofd dat je dat peuterbed hebt gekocht. Dat hoeft niet. In de eerste plaats is het gewoon niets meer dan opvoeden. Ja, peuters kunnen volhardend zijn, maar dit zal niet de laatste uitdaging zijn waar je mee te maken krijgt. En je harde werken zal zeker beloond worden. Probeer het eens met een slaaptrainer. Dit is een vrolijke wekker die je instelt op de tijd waarop je kindje uit bed mag. Dan gaan bijvoorbeeld de oogjes van Nijntje of het schaapje, of welke slaaptrainer je ook hebt, open en dan weet je kindje dat hij of zij nu uit bed mag komen. Het zal uiteindelijk veel minder tijd en inspanning kosten om je kind te leren in bed te blijven dan je denkt.Is het de investering wel waard?

We begrijpen het als je aarzelend tegenover een peuterbed kopen staat. Een peuter zal hier gemiddeld genomen van zijn 2e tot 5e jaar gebruik van maken, maar daarna moet je weer een nieuw bed kopen. We snappen deze overweging heel goed, maar kunnen ook direct je zorgen wegnemen. De standaard bedden zijn gemaakt van spaanplaat of MDF. Dit is zeker geen constructie die bekend staat om zijn stevigheid. Een bed van dat materiaal zal dan ook geen jaren gebruikt kunnen worden en verliest snel zijn waarde. Rockwood® peuterbedden zijn gemaakt van 100% massief hout. Stevig, duurzaam, 100% slijtageproof en 100% herbruikbaar. Een prima investering dus, want doordat Rockwood® Kinderbedden van 100% massief hout zijn gemaakt, hebben ze een hoge resellwaarde. Prima om voor dat toekomstige broertje of zusje te gebruiken of om door te verkopen aan de volgende liefhebber.Op ieder bed een matras

Een peuterbed is natuurlijk niets zonder matras en omdat het bedje groter is dan een ledikant, heb je een nieuw matras nodig. Het matras voor een peuterbed is 70x150 cm groot. Er zijn verschillende soorten matrassen waar je uit kunt kiezen en ieder hebben ze hun eigen kenmerken. 65% van de klanten van Rockwood® Kinderbedden kiest voor een peuterbedje met een matras van koudschuim. Volwassenen vinden koudschuim in sommige gevallen te ver doorzakken. Voor kinderen is dit niet aan de orde, ze zijn veel lichter en zullen dan ook op een peuterbed met een matras van koudschuim prima slapen. Daarnaast heeft een koudschuim matras als kenmerk dat het antiallergisch en vrij van metalen is. Dit betekent dat ook hypergevoelige kinderen hier op kunnen slapen. Verder is er bij een koudschuim peuterbedmatras sprake van uitstekende luchtcirculatie en goede vochtafvoer. Kindjes die veel zweten tijdens hun slaap, zullen hier met een koudschuim matras minder last van hebben. Natuurlijk koop je ook je koudschuim peuterbedmatras op Rockwoodkinderbedden.nl.Wat past er allemaal in de kamer?

Niet iedereen is gezegend met een grote slaapkamer en dan is het soms behelpen. Want waar laat je al het speelgoed in die kleine kamer en is er dan nog ruimte over om te spelen? Dat is geen enkel probleem meer wanneer je kiest voor een van onze peuterbedden met lade. Denk eens aan het peuterbed Tim met extra diepe opberglades. In de lades is voldoende ruimte om al het speelgoed of eventueel kleding in op te bergen. Het peuterbed Tim is in naturel, wit en grijs verkrijgbaar, waardoor het bij iedere inrichting past. Voor een stoere kamer met een ruige uitstraling is kajuitbed Mees heel geschikt. Dit peuterbed van steigerhout is natuurlijk splintervrij, maar heeft toch een robuuste look. En met de meegeleverde fruitkistjes voor onder het bed heb je extra veel opbergruimte. Deze peuterbedjes zijn bij uitstek geschikt voor de kleinere kamers, maar kunnen natuurlijk net zo goed geplaatst worden in een grote kamer.

 


Peuterbedden voor iedere stijl

Bij Rockwood® Kinderbedden vind je peuterbedden in de meest uiteenlopende stijlen. Is je kleine peuter een echte prinses met bijbehorend diva-gedrag, dan hoort daar ook een peuterbed voor prinsessen bij! Kijk maar eens naar het peuterbed Isabelle, gemaakt van geschuurd steigerhout en in meerdere kleuren verkrijgbaar. Door de kamer aan te vullen met koninklijke accessoires creëer je in een handomdraai de “Royal Suiteâ€Â voor de koninklijke hoogheid in de dop.

Ook aan stoere boefjes is gedacht! Denk maar eens aan een peuterbed Tim of peuterbed Milly & Mo met extra diepe opberglades voor alle geheime boevendingen. Bij het grootste gros aan peuterbedden geldt dat ze in verschillende kleuren verkrijgbaar zijn. Ideaal natuurlijk, want smaken verschillen en een bed is zo eenvoudig op de inrichting van de peuterkamer aan te passen.

Ben je een trotse ouder van maar liefst twee peuters, dan zeggen we allereerst respect... en sterkte. Zonder gekheid, het is natuurlijk geweldig om twee van die kleine draakjes om je heen te hebben. Misschien slapen ze noodgedwongen bij elkaar op de kamer, of zijn ze zo met elkaar verbonden dat ze niet anders willen. Het peuter stapelbed van steigerhout is hiervoor perfect!

W
Wis filter

MenuFilter

1

Maat

1

Geslacht

1

Hoogste punt

1

Materiaal

1

Kleur

1

Opties

0000000000