Complete slaapkamers

11 tips om je ideale kinderkamer in te richten


Nu is het nog de vraag welk kinderbedje of peuterbedje je gaat kopen. Dat is onder meer afhankelijk van de inrichting van de slaapkamer. Ga je de kamer van je kind opnieuw inrichten met de komst van een nieuw bed voor je kind? Maak dan vooral gebruik van de onderstaande 11 tips om je ideale kinderkamer in te richten.

 


1. Bespaar ruimte met een hoogslaper of halfhoogslaper

Een hoogslaper met zitje is voor peuters misschien nog wat te hoog gegrepen. Een halfhoogslaper is wel ideaal als de kinderkamer of peuterkamer voor een jongen of meisje niet heel groot is. Je bespaart daarmee ruimte, want onder de halfhoogslaper met opbergruimte zijn allerlei spullen op te bergen. Bijvoorbeeld speelgoed. Of je creëert een knusse plek of je laat je kind onder de halfhoogslaper een tent of een hut bouwen. 

Is je kind de peuter- en kleutertijd ontgroeid? Dan is het geweldig leuk om een hoogslaper in de kinderkamer te plaatsen. Bijvoorbeeld een hoogslaper met glijbaan of een hoogslaper met bureau en bank. Dat is ook fantastisch als er vriendjes of vriendinnetjes komen spelen en chillen op de bank. Uiteraard is het voor kinderen vanaf 6 jaar ook gewoon prima om te slapen in een halfhoogslaper. Weet je wat nog een voordeel is? Het is makkelijker stofzuigen onder een halfhoogslaper of hoogslaper in de kinderkamers!2. Kinderkamer en peuterkamer inspiratie met kleurstijlen

Er is inspiratie genoeg te vinden voor de inrichting van de kinderkamer, als het om de keuze voor een soort bed gaat. De kleur vormt echter een belangrijke basis als het gaat om het interieur van kinderkamers. Contrasterende kleuren zijn bijvoorbeeld perfect. Bijvoorbeeld een kinderbed in wit en de muren in een mooie kleur blauw, grijs, groen of roze. 

Of een hoogslaper in het zwart met lichte muren. Of bedenk een thema voor de kinderkamer, zoals dieren, voertuigen of natuur. Daar zijn de kleurstijlen ook prima op aan te passen. Het is ook leuk om zelf contrast op de muur aan te brengen. Bijvoorbeeld door de onderkant een kleur te geven en de bovenkant een andere kleur. Kleur bepaalt de sfeer, ook in de slaapkamer van je kind. 

Zo is het ook mogelijk een kinderbed in het grijs te kopen voor een stoere peuterkamer, of er een peuterbed met prinsessen als thema van te maken. Het beddengoed stem je natuurlijk af op het thema en de sfeer. Dat geldt ook voor andere kindermeubels, zoals een kinderbureau van hout of een vintage kinderbureau.
 

3. Stapelbedden voor grote gezinnen of kleinbehuisden

Een stapelbed kopen of meerdere stapelbedden is ideaal als je een groot gezin hebt. Of als je klein behuisd bent en je twee kinderen hebt en maar één kinderkamer. Misschien denk je dan als eerste aan een stapelbed outlet of aan stapelbedden op Marktplaats. Denk echter wel aan de mate van belasting van stapelbedden en dus aan de kwaliteit. 

Je vindt op het gebied van stapelbedden geen betere kwaliteit dan bij ons. Kijk maar eens bij de steigerhouten stapelbedden die er prachtig uitzien en erg solide zijn. Een stapelbed voor een peuter of kind maakt het gemakkelijk om met beperkte ruimte om te gaan. Heb je wel eens als kind in een stapelbed geslapen? Dan weet je toch hoe fantastisch dat is. De meeste kinderen vinden het geweldig om in een stapelbed te slapen. Nadat er bevochten is wie er boven en wie er onder slaapt...4. Koop een peuterbed met hekje voor extra veiligheid

Er zijn kinderen die het presteren om in de nacht uit bed te vallen. Een luide bonk en dan is het stil. Of niet, want je kind schrikt en zet het op een huilen. Dat is te voorkomen door een peuterbed van hout met een hekje te kopen. Een prima oplossing als je kindje een paar jaar is en nogal wild in de slaap.


 

5. Zo richt je een grote slaapkamer voor je kind knus in

In plaats van een kleine kamer kan het ook maar zo zijn dat je kind een grote slaapkamer heeft. Het is dan de kunst om het knus en gezellig te maken. Dat is onder meer mogelijk door het kinderbedje tegen de muur te plaatsen met een groot vloerkleed ervoor. Dan krijgt je kind ook geen koude voetjes bij het in en uit bed stappen. Een grote slaapkamer leent zich natuurlijk ook prima voor het plaatsen van stapelbedden of voor een kinderbed met logeerbed. Dat is ideaal als er een keer een vriendje of vriendinnetje of neefje of nichtje blijft logeren.6. Houd de slaapkamer netjes: kinderbed met opbergruimte kopen

Er zijn kinderen die graag veel tijd doorbrengen op de slaapkamer. Bijvoorbeeld om met speelgoed te spelen. Al het speelgoed op de vloer is nogal rommelig. Daarom is het handig om een kinderbed met opbergruimte te kopen. Of een hoogslaper met opbergruimte aanschaffen. Dat maakt het mogelijk om na het spelen al het speelgoed netjes uit het zicht weg te werken.
 

7. Stem de slaapkamermeubels op elkaar af

Het is aan te raden om de slaapkamermeubels op elkaar af te stemmen. Er zijn materialen die prima combineren met andere materialen. Bijvoorbeeld een steigerhouten kinderbed met een bureau van kunststof. Vind je het lastig om de ideale slaapkamer voor je kind met verschillende meubels samen te stellen? Kijk dan eens naar de volgende tip.
 

8. Koop een complete slaapkamer voor je kind

Je hoeft niet elk meubel voor de peuterkamer of slaapkamer voor je kind apart te kopen. Bij ons heb je de mogelijkheid om een complete slaapkamer aan te schaffen. Dat is toch helemaal ideaal? Het voordeel is natuurlijk dat alles perfect bij elkaar past en je in een keer klaar bent.
 

9. Denk ook aan wanddecoratie

Een kinderbedje of peuterbedje vormt de basis voor de inrichting van de slaapkamer. Het is echter ook belangrijk om aan wanddecoratie te denken. Het is handig om wanddecoratie af te stemmen op het kinderbed en het beddengoed dat je koopt. Of als je al een compleet thema in je gedachten hebt, is het natuurlijk gemakkelijk om meteen decoratie te kopen. Bijvoorbeeld posters voor aan de muur of muurstickers. 
 

10. Lampen in de kinderkamer

Hetzelfde als voor wanddecoratie geldt eveneens voor verlichting in kinderkamers. Een groot licht is handig, maar een nachtlampje naast het peuterbedje is ook fijn. Of een lamp op een kinderbureau met een mooie lampenkamp. Verlichting heeft net als kleur invloed op de sfeer. Het is bovendien zo dat iedere lamp een andere praktische functie heeft. Een nachtlampje bij het peuterbedje geeft een vertrouwd en beschermend gevoel.
 

11. Kindergordijnen voor de slaapkamer

Kindergordijnen maken het interieur van kinderkamers helemaal af. Je hebt al het ideale bed en kleurideeën in je hoofd, net als misschien al wel de decoratie. Of misschien heb je ook al aan vloerkleedjes gedacht. Het sluitstuk van de sfeer in de kinderkamer betreft de kindergordijnen. 

Kijk of de gordijnen bij het bed, beddengoed en bij de kleurstijl in het interieur passen. De gordijnen hebben naast een decoratieve functie vooral ook een praktische functie. Om je kind goed te laten slapen, is het belangrijk dat er niet te veel licht binnenkomt. Het is gemakkelijk om daar rekening mee te houden door op de lichtdoorlatendheid te letten.

Veel succes met 't samenstellen van jullie ideale kinderkamer!